You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

Marktsegmenten

Afbeelding tankbouw

Apparaten & tankbouw

Veel kunststof plaatmaterialen en leidingsystemen vinden hun toepassing in de apparatenbouw en tankbouw.

Deze kunststoffen hebben een uitstekende chemische resistentie, hebben een gering gewicht en kunnen eenvoudig worden verwerkt.

Toepassingen zijn o.a. opslagtanks, gaswassers, chemicaliëninstallaties en lekbakken.

Afbeelding chemische procesindustrie

Chemische procesindustrie

De kunststof leidingsystemen en platen zijn corrosiebestendig en vanwege de uitstekende chemische bestendigheid geschikt voor het transport of opslag van agressieve media in de procesindustrie.

Ze worden o.a. toegepast voor het doseren, afvullen en distribueren van chemicaliën.

Afbeelding installatietechniek en Infra

Installatietechniek & Infra

Vanwege o.a. de corrosievastheid, eenvoudige verwerking en snelle montage worden zowel kunststof platen alsook kunststof leidingsystemen veel toegepast in de installatietechniek en de infra.

Toepassingen zijn o.a. ventilatie of afzuigingleidingen, koelwaterleidingen, chemicaliënleidingen, rijplaten en putten.

Afbeelding galvanische industrie

Galvanische industrie

In de galvanische industrie worden vanwege de uitstekende chemische resistentie veel kunststof leidingsystemen en plaatmaterialen toegepast.

Toepassingen zijn o.a. opslagtanks, galvanobaden, gaswassers, chemicaliëninstallaties, filterinstallaties maar ook kunststof afzuigkanalen.

Afbeelding machinebouw

Machinebouw

Bij machinebouw denken we al snel aan bewerkte kunststof producten zoals o.a. tandwielen. Ook deze technische kunststoffen PA, POM, PETP, HMPE, PTFE, PEEK, PVDF, PP, PE, PVC zijn leverbaar in zowel platen, volstaven, holstaven en profielen.

Voor o.a. afschermkappen hebben we natuurlijk transparante kunststoffen zoals PC, PMMA, PETG.

Afbeelding scheepsbouw

Scheepsbouw

De voordelen van kunststof leidingsystemen in de scheepsbouw zijn groot: geen corrosie, geen onderhoud, laag gewicht en snelle installatie.Toepassingen zijn o.a. leidingen voor koud en warm water, grijswater, zoutwater, koeling en ballastleidingen.

Onze producten hebben relevante scheepsbouwkeuren en zijn wereldwijd verkrijgbaar

Afbeelding Semicon en Life Science

Semicon en Life Science

In de semi-conductor- en life science industrie zijn de reinheidseisen zeer hoog. Onze hoogwaardige leidingsystemen voldoen hier op alle punten aan. High Purity producten worden in cleanrooms geproduceerd en dubbel verpakt.

Toepassingen zijn o.a. aanmaak en transport van demiwater, ultra puur water en zelfs “Water For Injection” (WFI).

Afbeelding voedingsmiddelen industrie

Voedingsmiddelen industrie

Hygiëne is een belangrijk aspect binnen de voedingsmiddelenindustrie. Onze kunststof leidingsystemen zijn zeer geschikt voor toepassing in CIP-reinigingsinstallaties. Ook voor koelingapplicaties zijn er optimale oplossingen in kunststof.

Andere toepassingen zijn onder andere te vinden in proceswaterbereiding, afvalwaterbehandeling en zelfs levensmiddelentransport.

Afbeelding waterbehandeling

Waterbehandeling


Wij leveren complete leidingsystemen voor industriële waterbehandeling en voor waterbehandeling in de publieke sector zoals drinkwaterproductie, rioolwaterzuiveringen en zwembaden.Er zijn legio toepassingen, waaronder chemicaliëndosering en diverse filtratietechnieken (Ultrafiltratie, Omgekeerde Osmose, Nanofiltratie), doseerkasten of platen voor opslagtanks.

Afbeelding medische toepassingen

Medische toepassingen


In nauwe samenwerking met fabrikanten bieden wij een gamma kunststoffen, specifiek ontwikkeld voor de medische industrie. Naast de gekende standaardmaterialen zoals PTFE, PEEK, PET etc. is het gamma kunststoffen nu uitgebreid met een aantal materialen die zeer specifiek ingezet kunnen worden in medische toepassingen.

Onze kunststoffen worden inmiddels o.a. toegepast in chirurgische- en tandheelkundige instrumenten, opbergboxen, biotechnologie-, laboratorium- en diagnostische apparatuur en als dimensioneringsdelen voor knie- en heupprothesen.