Lichtkoepels en opstanden

Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in diverse maten, vormen en uitvoeringen in acrylaat of polycarbonaat.

Voor een optimale beheersing van het klimaat in de onderliggende ruimte kan er gekozen worden voor een ventilerende koepel.

Lichtkoepels zijn niet alleen een aanwinst voor woningen, scholen en zorginstellingen, maar ook voor kantoorpanden en hallen.

Acrylaat lichtkoepels
Afbeelding lichtkoepel acrylaat
Hoge lichtdoorlaat & weerbestendig

Acrylaat lichtkoepels (PLEXIGLAS® ) kenmerken zich vooral door een hoge lichtdoorlaat. Deze koepels laten zelfs meer licht door dan glas. Daarnaast is het materiaal uitermate goed bestand tegen weersinvloeden, wat de levensduur van deze lichtkoepels verzekerd.

Van enkelwandig tot driewandig; helder of opaal; rond, vierkant, bolvormig, piramidaal; acrylaat lichtkoepels zijn verrassend veelzijdig.

Polycarbonaat lichtkoepels
Afbeelding lichtkoepel polycarbonaat
Uitzonderlijk sterk en UV-bestendig

Polycarbonaat lichtkoepels (MAKROLON® ) zijn uitzonderlijk sterk 
(300x sterker dan glas), temperatuurs- en UV-bestendig en vergelen niet. Net als acrylaat koepels zijn de PC-koepels ook in vele varianten leverbaar. 
Door het brandvertragende gedrag van de PC-koepels zijn ze ook ideaal als toepassing voor vluchtwegen.

Opstanden lichtkoepels
Afbeelding opstand lichtkoepel

Naast de PVC opstanden voor lichtkoepels kunnen we u ook polyester opstanden leveren. Het grote verschil met PVC opstanden is de dakuitsparing. Voor de dakuit-sparing van een polyester opstand neemt u de dagmaat + 25cm. De polyester opstanden zijn wel duurder in aankoop dan de PVC opstanden.