You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

Beste lezer, klant, nieuwsgierige bezoeker, toevallige voorbijkomer,…

Welkom op de allereerste blog van thyssenkrupp Plastics Belgium!

Met deze blog, waar we geregeld nieuwe artikels op zullen plaatsen, gunnen we je een blik achter de schermen van thyssenkrupp Plastics Belgium. Om te beginnen stellen we ons graag voor aan de hand van 5 leuke weetjes!

5300 vierkante meter opslag

Na 22 jaar gevestigd te zijn in Brussel, barstte toen nog geheten thyssenkrupp Otto Wolff uit zijn voegen en waren we genoodzaakt om een nieuwe locatie te vinden waar er genoeg plaats was voor personeel én opslag.

Die vonden we in Mechelen, waar nu elke dag hardwerkende arbeiders en logistieke managers het beste van zichzelf geven om jouw bestelling tijdig bij jou te krijgen. Natuurlijk dragen onze medewerkers van de binnendienst, buitendienst, financiën en marketing hier ook aan bij en doen ze hun best om het bedrijf goed draaiende te houden en jullie op jullie wenken te bedienen!

in Gent is later de afdeling Industry & Services erbij gekomen, waar je niet enkel terecht kan voor technische kunststoffen maar ze ook kan laten frezen, polijsten, lassen, noem maar op!

Benieuwd naar ons verhaal? In deze graphic kom je in één oogopslag te weten welke weg we hebben afgelegd!

tijdlijn thyssenkrupp plastics belgium

We bestaan reeds 45 jaar

thyssenkrupp Plastics Belgium is ondertussen al 45 jaar lang uw vaste waarde voor de belevering van meer dan 20.000 soorten kunststof, na het ontstaan in 1976. We gaan dus al een hele tijd terug. We barsten van kennis door onze vaste waarden met hun jaren ervaring, maar zijn ook uit op vernieuwing. En dat is een uitdaging die we graag aangaan!

“Als handelaar is het steeds meer vereist om in te spelen op professionaliteit, kennis en de digitale revolutie”

Tim Thomas, CEO thyssenkrupp Plastics Belgium

12 landen

thyssenkrupp Plastics is actief in 12 landen. Die worden hieronder in kaart gebracht!

xxx
thyssenkrupp head office Essen

Maar thyssenkrupp is meer dan Plastics en deze twaalf landen. We zijn actief over heel de wereld in verschillende sectoren: materials, services, staal, marine, automobieltechniek, luchtvaart,... En daarom vervullen we met trots onze rol als een van de grootste handelshuizen in de Westerse wereld, met ons hoofdkantoor in Essen.

45 medewerkers

In totaal werken er 45 werknemers bij thyssenkrupp Plastics Belgium. Deze worden verdeeld over de afdelingen Bouw en Viscom in Mechelen en de afdeling Industrie & Services in Gent. Nice to meet you!

thyssenkrupp Plastics Belgium romboutstoren mechelen

De werknemer met de langste loopbaan bij thyssenkrupp, werkt hier 39 jaar

We hebben het over Bea, die hier al sinds 1982 werkt als bediende in de boekhouding. Ze werkt al sinds ze 19 was bij ons en heeft dus de hele evolutie van thyssenkrupp Plastics Belgium meegemaakt. Bea is begonnen als secretaresse en is mettertijd in de rol van bediende boekhouding gerold waarin ze er dagelijks voor zorgt dat klanten hun facturen betalen!