Wij maken op deze website gebruik van cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek en webstatistieken. Dat doen wij om te begrijpen hoe bezoekers de website gebruiken. Deze informatie helpt de site te verbeteren.

Toebehoren leidingsystemen

Lijmen en reinigers

Lijmen van kunststof leidingsystemen is een bekende en perfecte verbindingsmethode.Bij zorgvuldige en correcte voorbehandeling en werkwijze kunnen met name PVC, PVC-C en ABS buizen uitstekend worden verlijmd. Ook hierbij stellen wij hoge eisen en hebben voor Tangit® gekozen. Bij transport van specifieke zuren is de zogenaamde DYTEX®lijm en reiniger aan te raden. Voor ABS en PVC-C hebben wij speciale lijmsoorten voorradig.

Wij leveren kwalitatief hoogwaardige, innovatieve producten en systemen voor de professionele verwerker en installateur. Daarom hebben wij ook voor een hoogwaardige lijm fabrikant gekozen: Tangit® . Ons Tangit® assortiment bestaat uit: lijmen, reinigers, afdichtingsystemen op het gebied van brandwerendheid, water- en gasafdichting, voegen, etc. 

Lijmen en reinigers voor PVC-U

Afbeelding PVC-U lijm en reiniger

Tangit All Pressure Hard-PVC lijm is geschikt voor het verlijmen van buissystemen, moffen en fittingen van PVC-U, waar sprake is van hoge druk (max. 16 bar) en/of chemische belasting. Spleetvullend tot + 0,8 mm.

Tangit All Pressure voldoet o.a. aan de normen: DIN 16970, CSTB 15/81-57, KIWA (t/m buitenmiddellijn van 90 mm) en KOMO (van buitenmiddellijn 40 mm t/m 160 mm).

Geschikt voor toepassing in o.a. : 

 • distributie van koud water in drinkwaterleidingen
 • binnenrioleringen
 • industriële installaties voor het transport van vloeibare of gasvormige stoffen
 • afvoerleidingen voor de lozing van afval- of regenwater e.d.

Ongevoelig voor bacteriën.

Altijd Tangit Reiniger toepassen voor de grondige reiniging van de te verlijmen PVC-U buizen en de reiniging van kwasten.

Lijmen en reiniger voor PVC-C

Afbeelding PVC-C lijm en reiniger

Tangit PVC-C lijm is geschikt voor het verlijmen van trekvaste verbindingen in druktoepassingen (20°C = 24 bar) met fittingen van PVC-C voor industrie en sanitair.

Tangit PVC-C is met name geschikt voor toepassingen waar een hoge temperatuurbestendigheid tot circa 95°C vereist is.

Altijd Tangit Reiniger toepassen voor de grondige reiniging van de te verlijmen hard-PVC buizen en de reiniging van kwasten.

Lijmen en reinigers voor ABS

Afbeelding ABS lijm en reiniger

Tangit ABS lijm is geschikt voor het in de lengterichting verlijmen van trekvaste verbindingen van buissystemen, platen en profielen van ABS.

Druk- en temperatuurbelasting voldoen aan de bestaande richtlijnen voor sanitair en industrie.

Tangit ABS is watervast en geschikt voor drukbuizen (bijv. koudetechniek) met fittingen, alsmede het verlijmen van afvoerbuissystemen uit ABS.A

ltijd Tangit Reiniger toepassen voor de grondige reiniging van de te verlijmen hard-PVC buizen en de reiniging van kwasten.

 

Reinigers voor lasbaren kunststoffen (PP,PE, PVDF en PB)

Afbeelding KS reiniger

Tangit KS Reinigingsdoekjes zijn geschikt voor het reinigen van te lassen verbindingen van Polyethyleen, Polypropyleen en PVDF voor het verkrijgen van een optimale, schone ondergrond om een gegarandeerde kunststoflasverbinding te maken.

Tangit KS Reinigingsdoekjes zijn vrij van gechloreerde koolwaterstoffen en biologisch afbreekbaar.

De KS Reinigingsdoekjes vallen in de klasse WGK 0 en zijn derhalve te gebruiken voor het reinigen van te lassen verbindingen die voor drinkwatertransport gebruikt worden.

Een groot deel van de gebruikte reinigingsmiddelen bij lasverbindingen zijn vanuit de chemische samenstelling ongeschikt of bevatten verontreinigingen, die de lasverbinding nadeling beinvloeden.

Door de kwaliteit van zowel de doekjes als het reinigingsmiddel is dit bij Tangit KS Reinigingsdoekjes niet het geval.

DTX lijmen & reinigers voor hoge concentraties zuren & logen

Afbeelding DTX lijm en reiniger

In het kader van gezondheid en milieu is onze Tangit lijm voor kritische media drastisch aangepast. Deze nieuwe lijm heet Tangit DTX en is te gebruiken voor het lijmen van PVC-C en PVC-U.Tangit DTX heeft de volgende voordelen:

 • gemakkelijker opbrengen (dikker en spleetvullend)
 • sneller in gebruik (één laag volstaat)
 • één soort reiniger volstaat (reinigen kan met standaard PVC-U/PVC-C/ABS tangitreiniger)
 • vrij van gechloreerde oplosmiddelenU bestelt deze nieuwe lijm per blik van 500 gram.

U kunt ook per doos van 6 blikken bestellen.

Voor toepassingen met zwavelzuur en salpeterzuur adviseren we u contact met ons op te nemen.

RAPID oplosmiddelen vrije lijmen

Afbeelding RAPID oplosmiddelen vrije lijmen

Eerste oplosmiddelvrije lijm is een feit!

Goedgekeurd voor drinkwaterleidingen - duurzaam - oplosmiddelvrij

Ter aanvulling op de bestaande Tangit lijmen biedt GF Piping Systems nu een oplosmiddelvrije twee-componenten lijm aan; geschikt voor het verbinden van drukleidingsystemen uit PVC-U en PVC-C.

 • conform EN ISO 15493
 • PVC-U: PN 16 / 60 °C
 • PVC-C: PN 16 / 80 °C

Maak bij zuren en sterk oxiderende vloeistoffen als medium gebruik van Tangit speciaallijm.

Toebehoren tbv verlijming

Afbeelding kwasten voor verlijming

 

 

naar boven